" copy-paste" de pe net...
"Pentru a mirosi un trandafir ...
Extras din "Colocviului du Centenaire de la Roseraie du Val-de-Marne" - (1994)
"Când abordarea oameni de știință, specialiști tehnice sau profesioniști în afaceri parfum, lucrurile sunt extrem de clare pentru ei. Din păcate, ei se adresează rareori publicul larg, poate de teama de a banaliza supușii lor, sau poate pentru că ei nu doresc să împărtășească cunoștințele lor , care este totuși esențial pentru aprecierea un parfum în mod corect. Aceasta cunoastere este relativ simplu. Oricine poate înțelege odată ce ei știu cum să meargă despre asta.
O noțiune-cheie: intensitatea și compoziția unui parfum variază. Nu putem pretinde pentru a găsi ceea ce eu numesc același peisaj olfactiv cu un trandafir pe tot parcursul aceeași zi, deoarece acest lucru se va schimba în funcție de starea de trandafir, mugur, floare deschis, în plină floare și, de asemenea, în funcție de ora din zi. Trandafirul, la fel ca toate organismele vii, pare a avea un ceas intern cu cicluri de interne, diferențiate pe care noi încă nu știu prea multe despre. Știm că un trandafir nu exprimă mirosul ei în același fel în diferite momente ale zilei, în termeni de intensitate sau de structură.
Mirosind este, de asemenea, o tehnică; dacă nu știți cum să miros, nu va fi capabil să se bucure de parfumul pe care-i acolo.
La Roseraie, varietatea Guy de Maupassant, botezat pe suta de ani de la Roseraie, exprimă un parfum original al măr verde.
Să luăm un trandafir și amintiți-vă unul sau două fapte:
- Mirosul este compus din molecule de gaz, care călătoresc de la trandafirul la nas. Aceste molecule provin din petale, pistil , Sepale și trandafirul, în general;
- Pentru aceste molecule să fie eliberat, diferite condiții specifice trebuie să aibă loc în același timp:
- Temperatura optima (18 la 22 °)
- Fără vânt,
- Nu interfera mirosuri din cauza cineva care e la fumat sau de a purta parfum lângă tine,
- Tăcere este de preferat.
Nasul tău este capabil de a fi extrem de sensibil atunci când mirosul. După unele practică, acesta este capabil de a analiza o mare diversitate de note olfactive, le nota și a le distinge în ordinea sosirii, deoarece unele ajunge foarte rapid (in cateva zecimi de secundă), iar altele mult mai lent.
Toate acest lucru este o veste bună. Vestea proastă este că nasul tău este fragil, și dacă vă lăsați-l pentru mai mult de două sau trei secunde mai mult de o floare, celulele tale vor deveni rapid saturate la punctul în care nu veți mai putea să miros nimic.
Mirosind un trandafir este ca miros de vin. Într-un fel, este un prim buchet, un al doilea buchet, probabil, un al treilea, și atunci asta este.
Din fericire, cu un trandafir, puteți veni mereu înapoi mai târziu pentru a mirosi parfumul ei.
Acest lucru explică de ce unele trandafiri care au parfumuri foarte intense în anumite perioade sau etape miros de nimic sau aproape nimic la alții. Dacă sunteți suficient de ghinionist pentru a le mirosi la aceste momente, vă veți alătura la masele de oameni care spun că trandafirii nu-mi miroase a nimic. Trebuie să ai răbdare și să vină înapoi. Veți observa, atunci nu numai prezența unui miros, dar, de asemenea, o schimbare, care vă va încuraja să-și petreacă timpul în jurul lor, le trateze cu un anumit respect și o anumită considerație pentru un organism care se naște, crește, devine adult și o zi va muri.
Pe baza acestor etape, cicluri și sub-cicluri, trandafiri ne oferă momente de schimb și o placere imensa. "
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.