4296 poze   115414 vizite
Albume
1_0-Contact1_001 Hobby-locul meu de relaxare   flori      flori 11_0021_01 CUMPAR1_1- DE VANZARE1_2- OUA DISPONIBILE1_4-CIOBANESC DE BERNA si CIOBANESC GERMAN1_4_001   Brahma herminat inchis 2018   Brahma silver 2018   Pui 20181_4_001_2017   Araucana albastru   Brahma herminat inchis 1   Cochinchina albastru pitic   Cochinchina negru pitic   Cochinchina urias bobat 11_4_01-2015   2015 Araucana albastru   2015 Araucana negru   2015 Australorp albastru   2015 Australorp negru   2015 Brahma albastru   2015 Brahma herminat inchis I   2015 Brahma herminat inchis II   2015 Brahma silver   2015 Cochinchina pitic albastru   2015 Cochinchina pitic lavanda I   2015 Cochinchina pitic lavanda II   2015 Cochinchina urias albastru I   2015 Cochinchina urias albastru II   2015 Cochinchina urias bobat   2015 Jersey giant albastru   2015 Jersey giant negru   2015 Mii de flori isabel   2015 Phoenix argintiu   2015 PuiAraucanaAustralorp   tineret australorp - 2011Bibilici   Bibilici Albastre   Bibilici AlbeBrahma albastruBrahma herminat deschisBrahma herminat inchisCochinchina pitic bobatCochinchina pitic negruCochinchina pitic sidefCochinchina urias albastru   tineret cochinchina albastru - 2011Cochinchina urias albastru frezatCochinchina urias bobat   tineret cochinchina bobat-2011Cochinchina urias negruFaverolles somon   tineret faverolles - 2011Mii de flori galben-albMii de flori isabelMii de flori portelanPhoenixPui 2011Pui 2011- 15 augustPui 2012

membru din 1 aprilie 2010

flori

" copy-paste" de pe net...
"Pentru a mirosi un trandafir ...

Extras din "Colocviului du Centenaire de la Roseraie du Val-de-Marne" - (1994)
"Când abordarea oameni de știință, specialiști tehnice sau profesioniști în afaceri parfum, lucrurile sunt extrem de clare pentru ei. Din păcate, ei se adresează rareori publicul larg, poate de teama de a banaliza supușii lor, sau poate pentru că ei nu doresc să împărtășească cunoștințele lor , care este totuși esențial pentru aprecierea un parfum în mod corect. Aceasta cunoastere este relativ simplu. Oricine poate înțelege odată ce ei știu cum să meargă despre asta.
O noțiune-cheie: intensitatea și compoziția unui parfum variază. Nu putem pretinde pentru a găsi ceea ce eu numesc același peisaj olfactiv cu un trandafir pe tot parcursul aceeași zi, deoarece acest lucru se va schimba în funcție de starea de trandafir, mugur, floare deschis, în plină floare și, de asemenea, în funcție de ora din zi. Trandafirul, la fel ca toate organismele vii, pare a avea un ceas intern cu cicluri de interne, diferențiate pe care noi încă nu știu prea multe despre. Știm că un trandafir nu exprimă mirosul ei în același fel în diferite momente ale zilei, în termeni de intensitate sau de structură.
Mirosind este, de asemenea, o tehnică; dacă nu știți cum să miros, nu va fi capabil să se bucure de parfumul pe care-i acolo.


La Roseraie, varietatea Guy de Maupassant, botezat pe suta de ani de la Roseraie, exprimă un parfum original al măr verde.
Să luăm un trandafir și amintiți-vă unul sau două fapte:
- Mirosul este compus din molecule de gaz, care călătoresc de la trandafirul la nas. Aceste molecule provin din petale, pistil , Sepale și trandafirul, în general;
- Pentru aceste molecule să fie eliberat, diferite condiții specifice trebuie să aibă loc în același timp:
- Temperatura optima (18 la 22 °)
- Fără vânt,
- Nu interfera mirosuri din cauza cineva care e la fumat sau de a purta parfum lângă tine,
- Tăcere este de preferat.
Nasul tău este capabil de a fi extrem de sensibil atunci când mirosul. După unele practică, acesta este capabil de a analiza o mare diversitate de note olfactive, le nota și a le distinge în ordinea sosirii, deoarece unele ajunge foarte rapid (in cateva zecimi de secundă), iar altele mult mai lent.
Toate acest lucru este o veste bună. Vestea proastă este că nasul tău este fragil, și dacă vă lăsați-l pentru mai mult de două sau trei secunde mai mult de o floare, celulele tale vor deveni rapid saturate la punctul în care nu veți mai putea să miros nimic.
Mirosind un trandafir este ca miros de vin. Într-un fel, este un prim buchet, un al doilea buchet, probabil, un al treilea, și atunci asta este.
Din fericire, cu un trandafir, puteți veni mereu înapoi mai târziu pentru a mirosi parfumul ei.
Acest lucru explică de ce unele trandafiri care au parfumuri foarte intense în anumite perioade sau etape miros de nimic sau aproape nimic la alții. Dacă sunteți suficient de ghinionist pentru a le mirosi la aceste momente, vă veți alătura la masele de oameni care spun că trandafirii nu-mi miroase a nimic. Trebuie să ai răbdare și să vină înapoi. Veți observa, atunci nu numai prezența unui miros, dar, de asemenea, o schimbare, care vă va încuraja să-și petreacă timpul în jurul lor, le trateze cu un anumit respect și o anumită considerație pentru un organism care se naște, crește, devine adult și o zi va muri.
Pe baza acestor etape, cicluri și sub-cicluri, trandafiri ne oferă momente de schimb și o placere imensa. "
kim
kim
100_7618
100_7618
100_7619
100_7619
100_7637
100_7637
100_7620
100_7620
kim
kim
100_7628
100_7628
100_7629
100_7629
100_7630
100_7630
100_7631
100_7631
100_7632
100_7632
100_7633
100_7633

Comentarii album • 10
MERYLOU 27 martie 2015  
Frumosi hibiscusi !
Raportează
bporumbeitippler 18 august 2014  
Foarte frumoase cele doua picaturi galbene din nelram.sunphoto.ro/flori/98708422 !
Raportează
enciu 18 august 2014  
f.frumos totul.sanatate.
Raportează
olgutza 17 august 2014  
foarte frumosi ..felicitari
Raportează
florentina37 6 august 2014  
Foarte frumosi!
Raportează
siana 28 iulie 2014  
Superbe!
Raportează
bporumbeitippler 28 iulie 2014  
Frumoase plante!
Raportează
olgutza 13 iulie 2014  
foarte frumoase ,,cum se numeste hibi acela mov deschis de gradina?e deosebit ...numai flori alese si deosebite ...FELICITARI
Raportează
nelram 13 iulie 2014  
este chiffon lavender. am si alb.
Raportează
olgutza 13 iulie 2014  
SINT FOARTE FRUMOSI ..IMI PLAC FOARTE MULT HIBI DE GRADINA
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.